NEC doet zaken met Club Brugge en presenteert spits: 'Een neusje voor goals'

NEC doet zaken met Club Brugge en presenteert spits: 'Een neusje voor goals'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 14:45vr 22-01-2021 om 14:45

NEC heeft aanvaller Thibo Baeten (18) overgenomen van Club Brugge. De Belgisch jeugdinternational tekent voor 3,5 jaar bij de club uit Nijmegen. Baeten herinnert zich nog een andere Belgische goalgetter in het shirt van NEC: Björn Vlemickx.

Wilco van Schaik, de algemeen directeur van NEC, is in de wolken met de transfer van Baeten. "Thibo is een spits met een neusje voor de goal. Als club staan we bekend om ons beleid dat gericht is op het ontwikkelen van jeugdig talent. Niet alleen vanwege het ontwikkelen van spelers uit onze voetbalacademie, maar ook jonge spelers die we aantrekken", laat hij weten op de clubwebsite.

"Met Thibo hebben we nu al voorgeselecteerd op het komende seizoen. Thibo is een groot talent dat zich op het tweede niveau in België, op jonge leeftijd, al heeft laten zien. Hierdoor viel hij in Europa op, net als bij onze Belgische scout. Door hem nu al over te nemen geven we hem de tijd om te wennen aan Nederland en Nijmegen, ons voetbal en de manier van trainen. Die keuze hebben we bewust gemaakt."

Vleminckx
Ook Baeten zelf is blij met de overstap. "NEC staat voor mij bekend als een club waar talenten de kans krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Mathias de Wolf is een hele goede vriend van me en ik heb veel verhalen van hem gehoord over NEC. Daarnaast weet ik dat Björn Vleminckx het als spits heel goed heeft gedaan in De Goffert."

"NEC is een grote club met ambitie en ik ben blij dat ik vandaag mijn handtekening heb gezet. Het is de bedoeling dat ik me nu snel ga settelen in Nijmegen en aan te sluiten bij de selectie, zodat ik hopelijk snel al wat minuten kan maken. De supporters kunnen op me rekenen", aldus de 18-jarige Baeten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws