'Real verkeert in financiële crisis en moet streep zetten door droomtransfers'

'Real verkeert in financiële crisis en moet streep zetten door droomtransfers'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 21:08vr 22-01-2021 om 21:08

Real Madrid verkeert na de bekernederlaag tegen derdedivisionist Alcoyano in crisis, maar dat is niet alleen op sportief gebied zo. De financiële problemen die de Koninklijke teisteren zorgen ervoor dat ze komende zomer weinig spelers kunnen halen.

Er komt weinig geld binnen en dat is wel nodig om de ploeg op te bouwen, zo schrijft Marca. Real moet iedere euro omdraaien en dat komt op dit moment slecht uit. De club zou het liefste fors willen investeren om nieuwe spelers te halen en de beleidsbepalers van de Madrilenen denken daarbij vooral aan een nieuwe aanvalsleider.

De kans dat die er komende zomer gaat komen is echter klein. Real hoopt een bod te kunnen doen op Kylian Mbappé en heeft ook Erling Haaland nog op een schaduwlijstje staan, maar de financiële mogelijkheden om die transfers af te ronden is er eigenlijk niet. Ook Eduardo Camavinga, het wonderkind van Stade Rennais, kan waarschijnlijk niet gehaald worden.

David Alaba lijkt de Madrileense gelederen wel te komen versterken na dit seizoen, maar de Oostenrijker komt transfervrij en dat kost Real dus relatief weinig. De financiële crisis lijkt er voor te zorgen dat de ploeg niet opnieuw kan worden opgebouwd en dat baart fans en beleidsbepalers zorgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws