Van Polen belde met Stegeman over Reza: 'Klinkt misschien heel lullig nu...'

Van Polen belde met Stegeman over Reza: 'Klinkt misschien heel lullig nu...'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 07:55za 23-01-2021 om 07:55

Reza Ghoochannejhad dankt zijn heldenrol voor PEC Zwolle in het Eredivisie-duel met Willem II mede aan Bram van Polen. De Zwolse aanvoerder brak bij trainer John Stegeman een lans voor de 33-jarige Iraanse spits.

Reza mocht in Tilburg na rust invallen. Hij tekende in 45 minuten voor een hattrick, waarmee hij de achterstand van PEC eigenhandig omboog: 1-3. "Dit verdient hij ook echt", zegt Van Polen voor de camera van ESPN. "Ik vind dat wij hem tekort doen. Hij verdient meer kansen en daar heb ik het ook met de trainer over gehad. Dat klinkt misschien heel lullig nu, maar je doet hem echt tekort door hem vaak maar een paar minuutjes te geven."

"Ik vind dat hij het verdient, dat laat hij ook op de trainingen zien", vervolgt de 35-jarige verdediger. "Hij is wel weer beslissend voor ons. En niet zo'n beetje ook." Van Polen legt vervolgens nog eens uit hoe zo'n gesprek met Stegeman verloopt. "We hadden twee dagen vrij en maandag hebben de trainer en ik nog even gebeld. Je bent toch een beetje een verlengstuk, weet wat er speelt in de groep."

"Ik vind met name dat wij met een spits moeten spelen, omdat het dan wat makkelijker wordt", aldus de ervaren aanvoerder. "Iedereen houdt wat meer zijn positie. Anders zijn wij heel erg aan het zoeken. En je weet: Reza in de zestien is echt levensgevaarlijk. Die gozer heeft echt een gouden pik. Hij staat altijd op de goede plek, dat is echt een kwaliteit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws