Van der Ende hekelt rood: 'Zult er als degradatiekandidaat mee worden opgescheept'

Van der Ende hekelt rood: 'Zult er als degradatiekandidaat mee worden opgescheept'

23-01-2021 08:26
94

Willem II kreeg vrijdag weer een dreun te verwerken. De Tilburgers verspeelden na een rode kaart van Kwasi Wriedt een 1-0 voorsprong tegen PEC Zwolle: 1-3. Trainer Adrie Koster én Mario van der Ende hekelen de beslissing van arbiter Sander van der Eijk, die het zelf ook niet zeker weet.

De Duitse aanvaller van Willem II werd na een harde charge op de enkel van Mike van Duinen van het veld gestuurd. "Ik vind dit geen rood. Het verbaast me dat er zo snel zekerheid is", reageert Koster tegenover Voetbal International. "Wriedt let alleen op de bal, hij ziet de speler niet eens komen. Hij passt de bal gewoon. Ik ontken niet dat hij hem raakt, maar dit een voetbalactie."

Van der Eijk snapt dat zijn beslissing voor discussie zorgt. "Intenties kunnen wij helaas niet meenemen in overwegingen op het veld. Ik kan het wel begrijpen, maar voor mij was dat op dat moment geen overweging", legt hij uit bij ESPN. "Ik kijk naar wat er op het veld gebeurt, hoe de actie eindigt en waar het been wordt neergezet. Dat maakt deze situatie heel lastig, het is heel moeilijk. Sommige mensen zeggen dat het een ongeluk is, andere mensen zeggen dat hij een groot risico neemt om zijn tegenstander te blesseren."

"Dat gebeurt uiteindelijk ook", vervolgt de scheidsrechter. "Ik wil het graag in het midden laten en het definitieve oordeel over deze lastige situatie overdragen aan de tuchtcommissie en de aanklager."

Van der Ende
Voormalig toparbiter Mario van der Ende is uitgesproken. "Wriedt en Willem II de dupe van arbitrage/VAR zonder enig balgevoel', schrijft hij op Twitter. 'Gaat voor de bal, raakt tegenstander (onbesuisd = geel) maar geen sprake van buitensporige inzet. Zal wel seponeren worden. Je zult er als degradatiekandidaat maar mee worden opgescheept.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie