Koster vol onbegrip over rode kaart: 'In principe is die speler van PEC te laat'

Koster vol onbegrip over rode kaart: 'In principe is die speler van PEC te laat'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 11:11za 23-01-2021 om 11:11

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 12:11za 23-01-2021 om 12:11

Adrie Koster gaat niet uit zichzelf de handdoek in de ring gooien bij Willem II. De 66-jarige oefenmeester wist vrijdagavond met zijn ploeg voor de negende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie, waardoor de Tilburgse formatie nog altijd in de gevarenzone van de ranglijst bivakkeert.

Toch blijft Koster na de 1-3 nederlaag tegen PEC Zwolle strijdlustig. De trainer wil niets weten van het zelf indienen van zijn ontslag. "Nee, dat gaat niet gebeuren. Ik ga niet zelf het bijltje erbij neerleggen als ik zie hoe de ploeg nog steeds knokt voor elke meter. Alleen is het heel zuur dat je deze wedstrijd dan op deze manier verliest", vertelt de oefenmeester tegen het Brabants Dagblad.

Koster onderstreept het feit dat Willem II in een zeer zware periode verkeert. "We zitten in zo’n situatie waarin alles in negatieve zin op je af lijkt te komen. Dat moeten we toch een keer zien te doorbreken."

De Tilburgers kwamen via een treffer van Kwasi Wriedt nog wel op voorsprong tegen PEC, maar na een rode kaart van laatsgenoemde, trok PEC in de tweede helft de overwinning naar zich toe. Koster kan maar weinig begrip opbrengen voor de rode prent die zijn aanvalsleider kreeg van scheidsrechter Sander van der Eijk.

"Kwasi Wriedt speelt gewoon de bal en moet toch een keer zijn voet ergens neerzetten, hoe je het ook wendt of keert. Die speler van PEC is in principe te laat, er zit totaal geen opzet in deze overtreding. Maar ja, je moet met tien man verder en dan is het natuurlijk heel moeilijk", sluit Koster af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws