Spelers bespreken het beïnvloeden van de scheids: 'Het is duidelijk dat het kan'

Spelers bespreken het beïnvloeden van de scheids: 'Het is duidelijk dat het kan'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 13:33za 23-01-2021 om 13:33

Bij FC Utrecht wordt gesproken over manieren om de scheidsrechter te beïnvloeden. In lege stadions zijn harde kreten en schreeuwen van voetballers duidelijk te horen en Mark van der Maarel zegt dat spelers daar weet van hebben.

De verdediger van FC Utrecht kan zich voorstellen dat scheidsrechters onder de indruk zijn van veel geschreeuw. "Het is wel duidelijk dat een scheidsrechter op een bepaalde manier kan worden beïnvloed", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Dat geluid is weer een nieuwe dynamiek waar je als spelersgroep rekening mee moet houden en waarmee je aan de slag gaat. Dat bespreken wij wel, ja."

Zelf laat Van der Maarel zich horen als hij een overtreding op een ploeggenoot denkt te zien. "Alleen is dat nu hoorbaar voor iedereen. Of er misbruik wordt gemaakt van de situatie zoals die nu is? Ik snap wat je bedoelt, ik kan me voorstellen dat het gebeurt, maar mij is het nog niet opgevallen. Ik kan me voorstellen dat een scheidsrechter beïnvloed kan worden en op het verkeerde been kan worden gezet, zoals normaal het publiek daarin een factor kan zijn."

De VAR haalt de grote fouten er toch wel uit, weet ook de ervaren back van de Domstedelingen. "Die kijkt er louter objectief naar. Wij proberen ons als team altijd te laten horen, maar dat is niet per se afhankelijk van wel of geen publiek in het stadion."  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws