'Suárez verdient 14 miljoen netto, maar is nog vier goals van opslag verwijderd'

'Suárez verdient 14 miljoen netto, maar is nog vier goals van opslag verwijderd'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 17:57za 23-01-2021 om 17:57

Luis Suárez kan zich volgens Marca in de handen wrijven. El Pistolero staat sinds zijn geruchtmakende transfer naar Atlético Madrid op elf Primera División-doelpunten en heeft nog vier treffers nodig om een opwaardering van zijn salaris af te dwingen.

FC Barcelona liet Suárez tijdens de zomerse transferperiode naar Atlético gaan. Volgens Marca waren Los Rojiblancos in staat om hem hetzelfde salaris te bieden als in zijn Barça-tijd – veertien miljoen euro, na aftrek van belastingen – én spraken beide partijen af dat Suárez na het maken van vijftien doelpunten opslag zou krijgen.

Dat moment is nu dus al bijna gekomen. De 33-jarige Uruguayaan speelde donderdag tegen Eibar zijn veertiende competitieduel van het seizoen en maakte zijn tiende en elfde treffer van de huidige Primera División-campagne. Het is goed voor een gedeelde eerste plek op de topscorersranglijst, naast zijn goede vriend en ex-ploeggenoot Lionel Messi.

Suárez is vooralsnog sowieso goud waard te zijn voor Atlético. De ploeg van Diego Simeone is mede door de scoringsdrift van de geroutineerde spits hard op weg naar zijn eerste landstitel sinds 2014. Naaste belager Real Madrid staat al op zeven punten afstand én heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws