Zahavi en Rosario helpen zakelijk PSV aan overwinning op RKC Waalwijk

23-01-2021 21:52
171

PSV heeft de aansluiting met Vitesse en Ajax gevonden met een overwinning op RKC Waalwijk. Eenvoudig ging het niet, maar daar maalt niemand om in Eindhoven: 2-0.

PSV trad niet op volle oorlogssterkte aan tegen RKC. Philipp Max was ziek en werd op de linksbackpositie vervangen door Olivier Boscagli. Daardoor was er weer eens een basisplaats voor Timo Baumgartl. Ook Donyell Malen startte op de bank.

Op basis van de ranglijst had PSV over RKC heen moeten lopen, maar de bezoekers bleven eenvoudig overeind en dachten zo nu en dan zelf ook aan aanvallen. Na een kopkans van Eran Zahavi, was de grootste kans voor RKC. Maar Anass Tahiri stuitte op Yvon Mvogo. En daarna volgden nog twee grote kansen voor de bezoekers. Vlak voor rust viel de goal toch aan de andere kant. Zahavi schoot een vrije trap prachtig en hard achter doelman Kostas Lamprou.

Ook in de tweede helft was PSV allesbehalve overtuigend, al kon de goal van Pablo Rosario niet onverdiend genoemd worden. Hij schoot twintig minuten voor tijd de 2-0 binnen en gooide de wedstrijd daarmee in het slot. RKC was tot dat moment niet gevaarlijk geweest en leek er ook niet meer in te geloven. PSV-trainer Roger Schmidt gaf nog wat wisselspelers minuten.

PSV speelt aanstaande dinsdag alweer tegen hekkensluiter FC Emmen, om het volgende week zondag in De Kuip op te nemen tegen Feyenoord. De ploeg van Schmidt staat nu derde.