'Bij PSV keken we vaak naar Klaassen: iemand die je in je team wilde hebben'

'Bij PSV keken we vaak naar Klaassen: iemand die je in je team wilde hebben'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 23:12za 23-01-2021 om 23:12

Marcel Brands snapt best dat niet iedere speler die vanuit de Eredivisie naar de Premier League gaat slaagt. Hij is er wel van overtuigd dat Donny van de Beek kan slagen.

"Je kijkt naar spelers die er bovenuit steken en interessant zouden kunnen zijn voor de Premier League", zegt Brands, director of football van Everton, bij ESPN. "Donny van de Beek heeft in de Eredivisie veel laten zien, maar bij Man United moet hij geduld hebben. Ik ben ervan overtuigd dat hij kan slagen, maar het heeft tijd nodig."

Ook Davy Klaassen passeert de revue. "Toen ik bij Everton kwam zat Davy Klaassen daar nog. Ik herinnerde me hem als absolute top in Nederland. Bij PSV keken we vaak naar hem: een speler die je in je team zou willen hebben. Maar in Engeland had hij het heel moeilijk. Het hangt ook af van het type speler dat je bent."

"De Nederlandse speler zijn technisch en tactisch, maar fysiek iets minder. Een speler als De Roon behoorde in Nederland misschien niet tot de top, maar deed het in Engeland redelijk tot goed. Daar moet je goed naar kijken als je de competities met elkaar vergelijkt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws