Hiddink steunt oude pupil: 'Snel in de gaten dat hij een toptrainer kon worden'

Hiddink steunt oude pupil: 'Snel in de gaten dat hij een toptrainer kon worden'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 08:09zo 24-01-2021 om 08:09

Guus Hiddink vindt dat Frank Lampard meer tijd moet krijgen om Chelsea weer op de rails te krijgen. De Nederlander, op dit moment bondscoach van Curaçao, zag al in zijn periode als Chelsea-trainer dat Lampard later een goede coach zou kunnen worden.

"Frank was zo'n eerlijke, open persoon. En natuurlijk een grote Chelsea-speler", begint Hiddink in gesprek met The Mirror. "Maar hij zal begrijpen dat wat je als speler hebt laten zien niet telt wanneer je een team gaat managen. Wanneer er verloren wordt, is het normaal om je zorgen te maken. Maar ik zie Frank niet in paniek raken. Hij gelooft volledig in zichzelf."

Hiddink vindt dat Lampard de tijd moet krijgen om zijn Chelsea weer aan het voetballen te krijgen, nu de resultaten wat minder zijn. "Frank heeft zichzelf bewezen. Hij heeft het goed gedaan bij Derby County en in zijn eerste seizoen bij Chelsea wist hij zich te kwalificeren voor de Champions League. Hij zit nu in een moeilijke periode, maar op zulke momenten moet je de rust bewaren."

Hiddink, die twee periodes als Chelsea-trainer actief was, steekt zijn bewondering voor Lampard niet onder stoelen of banken. "Toen ik met Frank werkte, had ik al snel in de gaten dat het een speler was die over alle kwaliteiten beschikte om een toptrainer te worden. Naast het veld is hij een geweldige persoon, op het veld een van de meest intelligente spelers. Tactisch was hij heel sterk", sluit Hiddink af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws