Ten Hag lovend: 'Hij kan hoofdtrainer worden op het allerhoogste niveau'

Ten Hag lovend: 'Hij kan hoofdtrainer worden op het allerhoogste niveau'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 11:47zo 24-01-2021 om 11:47

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 11:53zo 24-01-2021 om 11:53

Erik ten Hag is lovend over Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee. Waar de twee oefenmeesters zondagmiddag tegenover elkaar staan tijdens het treffen tussen Fortuna en Ajax, werkten ze vroeger nog nauw samen.

Als hoofdcoach van FC Utrecht werkte Ten Hag goed met zijn toenmalig assistent Ultee samen. De vijftigjarige oefenmeester noemt Ultee in gesprek met Voetbal International 'een slimme vent, met een goede visie'. Dat de nog maar 33-jarige coach geen achtergrond als profvoetballer heeft, vindt Ten Hag niet belangrijk. "In Nederland wordt daar vaak met argusogen naar gekeken, maar ik had al de ervaring dat dit type trainer ook heel succesvol kan zijn", verwijst hij naar zijn trainerschap in Duitsland.

Ten Hag en Ultee werkten één seizoen samen bij Utrecht. In die korte periode zag Ten Hag de kwaliteiten van zijn toenmalig assistent. "Hij heeft een goede visie en is daarnaast organisatorisch en sociaal sterk. Hij wist heel goed hoe spelers in elkaar staken en welke aansturing ze nodig hadden." Toen Ultee vertrok bij Utrecht, vermoedde Ten Hag dat nieuwe uitdagingen wel goed voor hem konden uitpakken. "Ergens anders ervaring opdoen, de benen eens onder een andere tafel steken. Voor zijn ontwikkeling is het goed geweest."

Zo liep het uiteindelijk ook. Zondag kruisen Ultee en Ten Hag de degens. De Ajax-trainer vindt dat zijn vroegere assistent het 'fantastisch' doet bij Fortuna. "En dat verbaast me niet. Sjors heeft het in de vingers. Nu moet hij het over langere tijd laten zien. Geluk speelt een rol, maar hij heeft het in zich een hoofdtrainer te worden op het allerhoogste niveau."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws