Gerbrands: 'Kans om hem te krijgen was klein, we concurreerden ook met AC Milan'

Gerbrands: 'Kans om hem te krijgen was klein, we concurreerden ook met AC Milan'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 11:45zo 24-01-2021 om 11:45

PSV-directeur Toon Gerbrands was blij, maar ook enigszins verrast dat Roger Schmidt vorig jaar in Eindhoven aan de slag ging. De Duitse trainer kon ook naar de Premier League en Serie A-koploper AC Milan.

"Schmidt stond bij ons op nummer één", zegt Gerbrands bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "De kans om hem te krijgen was klein, kan ik je vertellen. Wij moesten concurreren met de Premier League, met geld, en met grote clubs als AC Milan. We hebben onze filosofie neergelegd en uitgelegd wat voor een club wij zijn. We hadden een megapresentatie bij ons, want hoe kan ik nou duidelijk maken wat De Herdgang is? En dan ga je even figuurlijk voor zijn deur liggen."

Volgens Gerbrands deed PSV zijn uiterste best om Schmidt te overtuigen. "Je weet dat je de slag om het geld niet kan winnen, maar wel de manier van werken en PSV kan promoten." De coach was bovendien meteen onder de indruk van de werkomstandigheden. "Dan is het wel leuk dat er een buitenlander is die voor het eerst op De Herdgang komt en denkt: Tjonge, zoiets heb ik nog nooit gezien. En dat gold voor Mario Götze ook."

Gerbrands voelde al tijdens de eerste gesprekken met Schmidt 'een match'. "Ik heb wel gezien dat hij niet voor het geld kiest, maar voor zijn gevoel. Hij kiest voor een omgeving met mensen waar hij mee kan werken. Dat is mij wel duidelijk geworden."

PSV heeft vooralsnog geen spijt van de keuze voor Schmidt. "Je ziet dat het een man met ervaring is, die bij meerdere clubs heeft gewerkt. Hij weet wat presteren is, weet wat druk is. We zijn heel tevreden hoe het gaat en hoe hij met de spelersgroep omgaat. Wij doen nog op drie fronten mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws