Ten Hag teleurgesteld in gewisselde Ajax-spelers: 'Dan gebeurt het toch'

Ten Hag teleurgesteld in gewisselde Ajax-spelers: 'Dan gebeurt het toch'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 15:36zo 24-01-2021 om 15:36

Erik ten Hag is na de benauwde zege van Ajax op Fortuna Sittard (1-2) niet te spreken over Noussair Mazraoui en Antony. De twee werden vroeg in de tweede helft gewisseld.

Ajax domineerde in Limburg, maar kwam in de problemen toen Fortuna in de 48ste minuut gelijkmaakte via Mickaël Tirpan. "Onze rechterkant was gewoon slap en ongeconcentreerd", wijst Ten Hag tegenover ESPN met de beschuldigende vinger naar Mazraoui en Antony. "In de rust hebben we erop gewezen en dan gebeurt het toch."

Ten Hag wisselde het duo direct na de gelijkmaker. "Het was gewoon niet goed genoeg. Dit mag ons niet gebeuren. Ik vond ze al de hele wedstrijd niet goed spelen, maar in de fase na rust waren ze gewoon slap. Let wel: Mazraoui en Antony hebben dit seizoen geweldig goede dingen laten zien. Als ze goed zijn, dan zijn ze nauwelijks te houden. Maar dit was niet goed."

Ten Hag verwachtte sowieso meer van zijn aanvallers. Het feit dat Ajax de ene na de andere kans om zeep hielp, had volgens de trainer niets te maken met een gebrek aan fitheid. "Sébastien Haller had een halve wedstrijd in de benen, Dusan Tadic een klein stukje en Antony speelde helemaal niet. Dan mag je meer van je aanvallers verwachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws