Flemming hekelt Ajax: 'Het is zielig als je met drie sterren op je borst loopt'

Flemming hekelt Ajax: 'Het is zielig als je met drie sterren op je borst loopt'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 17:12zo 24-01-2021 om 17:12

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 17:40zo 24-01-2021 om 17:40

Bij Fortuna Sittard is men ontstemd door de manier waarop Ajax zondagmiddag in Limburg de zege binnensleepte. Zian Flemming, opgeleid door Ajax, vindt dat de Amsterdamse ploeg zich van zijn slechtste kant heeft laten zien.

Flemming valt over het moment in de aanloop naar de 1-2 van Sébastien Haller: volgens de aanvallende middenvelder van Fortuna had Ajax de bal bij de start van die aanval uit moeten schieten, omdat Lisandro Semedo geblesseerd op het veld lag.

"Ik snapte dat de scheidsrechter (Dennis Higler, red.) geen penalty gaf", begint Flemming voor de camera van Veronica. "Wij speelden door en dat was ook Ajax' argument, dus ik snap het ergens. Maar wij waren in de aanval en toen kwam die bal bij Onana. Dat was het moment om de bal uit te schieten. Dat was normaal en netjes geweest."

Ajax begon echter aan een aanval, met - voor Fortuna - alle gevolgen van dien. "Ze hebben het recht, maar ik vind het niet bij Ajax passen. Dat heb ik ook tegen Tadic gezegd", aldus Flemming. "Wat ik zei? Als je met drie sterren op je borst loopt, is het zielig. Hij was het er volgens mij niet mee eens, maar dan moet hij in de spiegel kijken."

"Maar", voegt Flemming eraan toe, "het is hun goed recht. Ze winnen, het is profvoetbal en ze hoeven het volgens de regels natuurlijk niet te doen, maar iedereen verwacht het wel. Het geeft wel aan hoe zij in de wedstrijd zaten. Ze waren niet comfortabel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Flemming gelijk?

Ja
26%
Nee
74%
(5372 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws