Desillusie bij Fortuna na Ajax-goal: 'Ik dacht dat Onana de bal uit zou spelen'

Desillusie bij Fortuna na Ajax-goal: 'Ik dacht dat Onana de bal uit zou spelen'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 16:02zo 24-01-2021 om 16:02

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee houdt gemengde gevoelens over aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. De winnende goal van de Amsterdammers deed nogal wat stof opwaaien bij de Limburgers.

In de aanloop naar de 1-2 van Sébastien Haller ging Fortuna-aanvaller Lisandro Semedo naar de grond in het strafschopgebied van Ajax. Scheidsrechter Dennis Higler zag er - terecht - niets in, maar Ajax voetbalde door terwijl Semedo op de grond bleef liggen. Na de goal van Haller meldde Fortuna in een later verwijderde tweet het 'belachelijk' te vinden dat Ajax de bal niet uit speelde.

"Volgens mij schoot de kramp vol in zijn been. Dan zou het fijn zijn als Ajax die bal even uitschiet", reageert Ultee voor de camera van ESPN. "Toen Onana de bal had, dacht ik dat ze de bal uit gingen schieten. Uiteindelijk valt die goal natuurlijk veel later, maar het voelt extra zuur als je met tien man de tegengoal krijgt waardoor je de wedstrijd verliest."

Fortuna eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Sebastian Polter, die zijn noppen in de knie van Edson Álvarez zette. Ongelukkig, aldus Ultee. De trainer vindt het 'absoluut' geen rode kaart. "Want hij kijkt niet naar hem", verklaart hij. "Ik zeg niet dat het helemaal niks is. Het is echt dom dat hij het zo probeert en hij speelt met vuur, maar hij bedoelt het niet zo."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws