Frenkie de Jong neemt Barcelona bij de hand met goal en assist

Frenkie de Jong neemt Barcelona bij de hand met goal en assist

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 18:05zo 24-01-2021 om 18:05

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 18:08zo 24-01-2021 om 18:08

FC Barcelona is de uitwedstrijd tegen laagvlieger Elche zonder kleerscheuren doorgekomen: 0-2. Frenkie de Jong was met een goal en assist de grote man.

Barcelona voorkwam afgelopen donderdag op het nippertje een blamage tegen derdeklasser Cornellà in de Copa del Rey en kreeg na afloop de volle laag van Ronald Koeman. Dat resulteerde tegen Elche niet meteen in beter voetbal van de Catalaanse ploeg.

Het feit dat Barça nauwelijks kansen creëerde, kon uiteraard niet los worden gezien van de absentie van Lionel Messi, die een schorsing uitzit na zijn rode kaart in de finale van de Supercopa tegen Athletic Bilbao.

Toch kwam Barcelona in de eerste helft op voorsprong. De Jong zette de aanval op, Martin Braithwaite gaf de bal strak voor op Antoine Griezmann en in een uiterste poging om de bal te blokken tikte Elche-verdediger Diego González de bal richting zijn doel. De Jong gaf het laatste zetje: 0-1.

Barça had het vervolgens aan Marc-André ter Stegen te danken dat Elche, de nummer 19 van La Liga, niet langszij kwam. De Duitse doelman hield de tegenstander met meerdere reflexen van scoren af. Aan de andere kant vergat Ousmane Dembélé de wedstrijd in het slot te gooien.

In de slotminuten bereikte Barcelona alsnog veilige haven. Riqui Puig beloonde goed werk van De Jong: 0-2. De ploeg van Koeman staat nu zeven punten achter koploper Atlético Madrid, dat zondagavond nog in actie komt tegen Valencia en daarna nóg een wedstrijd tegoed heeft.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws