Breaking news

De Boer maakt voorselectie Oranje bekend: Stekelenburg en St. Juste zitten erbij

Van der Vaart ergert zich 'wezenloos': 'In potentie beste speler van competitie'

Van der Vaart ergert zich 'wezenloos': 'In potentie beste speler van competitie'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 07:20ma 25-01-2021 om 07:20

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 07:25ma 25-01-2021 om 07:25

Calvin Stengs is in potentie de beste speler van de Eredivisie, maar brengt veel te weinig. Dat stelt Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal. Het spel van de AZ-aanvaller tegen Feyenoord zorgt voor discussie.

Stengs viel op in De Kuip, waar AZ met 2-3 won. Hij gaf een assist en leidde een strafschop in, maar leed ook veel balverlies. "Ik erger me wezenloos aan Stengs, omdat ik hem in potentie de beste speler van de competitie vind", reageert Van der Vaart. Hij ziet een rol weggelegd voor Frank de Boer, de bondscoach én schoonvader van Stengs. "Niet als bondscoach, maar als schoonvader moet Frank echt zeggen: Kom op man, wees een kerel!"

Ook Pierre van Hooijdonk is kritisch op Stengs. "Hij is geen nummer tien", aldus de analist. "In de eerste helft was hij heel matig, de tweede helft was beter. Bij de 1-1 ging hij op kinderlijke wijze in de fout. Op dit moment zou ik hem niet selecteren voor het EK. Als nummer tien sowieso niet." Arno Vermeulen vindt Van Hooijdonk 'wel heel kritisch'. "Hij is een speler waar je vrolijk van wordt. Ik zie het probleem niet zo."

Van der Vaart vraagt zich af wat na AZ de volgende bestemming van Stengs moet worden. "Niet het buitenland", reageert Vermeulen. Om te slagen bij Ajax, moet de 22-jarige aanvaller volgens Van der Vaart meer pit krijgen. "Frank (de Boer, red.) haat verliezen en kan hem dat bijbrengen. Misschien net dat stukje waardoor hij bij FC Barcelona of Real Madrid belandt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws