Van der Vaart betreurt mogelijke Ajax-transfer: Ik vind het wel jammer

Van der Vaart betreurt mogelijke Ajax-transfer: "Ik vind het wel jammer"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 00:01ma 25-01-2021 om 00:01

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 09:58di 26-01-2021 om 09:58

Rafael van der Vaart denkt niet dat Ajax er zonder Quincy Promes op achteruit gaat. Hij is wel van mening dat de middenvelder verkeerd gebruikt is in de ploeg van Erik ten Hag.

Spartak Moskou lijkt Promes in te lijven. "Ik vind het wel jammer", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Toen Ajax echt goed stond, was hij heel belangrijk. Hij deed het beter dan dat ik had verwacht. We kenden hem niet zo goed, omdat we nooit Russisch voetbal keken. De laatste tijd werd hij ook op nummer tien gezet. Het lijkt makkelijk, maar dat is de moeilijkste positie. Dit zijn gewoon buitenspelers."

Arno Vermeulen denkt dat Spartak Moskou door de situatie rond Promes heenprikt. De middenvelder is verdachte in een strafzaak. "Ik denk dat ze daar overheen stappen. Hij heeft in Rusland een geweldige naam, deed het daar geweldig en heeft ook nog veel goals gegeven en assists geleverd. Ik denk dat ze het buiten beeld houden."

"Voor alle partijen is dit een goede zaak. Bij Ajax had hij qua cijfers niet zo'n slechte periode, toch heb je het gevoel dat het voor iedereen een beetje klaar is. De fans zijn minder tevreden over hem, hij presteert wat minder en heeft die privésores. Dit kan een vlucht naar voren zijn. Daar heeft hij een uitstekende naam." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een vertrek van Promes is het beste voor beide partijen

Ja
92%
Nee
8%
(13984 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws