Fernandes vol lof over 'fantastische' Van de Beek: 'Ik zou ook niet blij zijn'

Fernandes vol lof over 'fantastische' Van de Beek: 'Ik zou ook niet blij zijn'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 08:57ma 25-01-2021 om 08:57

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 09:05ma 25-01-2021 om 09:05

Donny van de Beek kreeg in de FA Cup-wedstrijd van Manchester United tegen Liverpool eindelijk weer een basisplaats, maar kon zijn stempel niet drukken. Bruno Fernandes, die de oud-Ajacied wéér in zijn schaduw zette, is hoe dan ook lovend.

Van de Beek kende een frustrerende avond op Old Trafford, waar Manchester United met 3-2 won van Liverpool. Fernandes maakte de winnende goal, nadat hij in de 66ste minuut was ingevallen voor Van de Beek."Donny speelde een fantastische wedstrijd", zegt Fernandes bij MUTV. "Hij speelde op mijn positie, dus ik heb goed naar hem gekeken. Hij bewoog heel goed en speelde heel goed."

En dat is belangrijk voor Manchester United, benadrukt Fernandes, die de breedte van de selectie prijst. De Portugese matchwinner begrijpt de onvrede van Van de Beek over diens reserverol. "Als ik in zijn positie zou zitten, zou ik ook niet blij zijn. Maar het gaat erom dat hij doet wat hij tegen Liverpool heeft gedaan: erin komen en het team helpen."

Van de Beek kwam zondagavond tot slechts 23 balcontacten en verstuurde achttien passes, voordat hij werd gewisseld voor Fernandes. Engelse media gaven de Nederlander louter onvoldoendes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws