Van de Beek krijgt alleen maar onvoldoendes: 'Hij werd uit zijn lijden verlost'

Van de Beek krijgt alleen maar onvoldoendes: 'Hij werd uit zijn lijden verlost'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 21:10zo 24-01-2021 om 21:10

Manchester United versloeg zondagavond Liverpool in de vierde ronde van de FA Cup en deed dat met Donny van de Beek in het basiselftal. De Nederlander, die weer eens de kans kreeg van manager Ole Gunnar Solskjaer, kon het vertrouwen niet terugbetalen en de Engelse pers was niet mals over zijn geringe inbreng.

The Independent zag dat Van de Beek niet opviel, beoordeelde hem met een 5 en stelde dat het des te pijnlijker was dat juist Bruno Fernandes, die de voormalig Ajacied kwam vervangen, voor de beslissing zorgde. 'Van de Beek speelde in de marge en dat werd na rust al niet beter', zo klinkt het. De wissel was dan ook een terechte.

Daar is The Manchester Evening News, de lokale krant, het mee eens. Zij gaven hem ook een 5 en zagen al geruime tijd aankomen dat de middenvelder uit Nijkerkerveen naar de kant gehaald zou worden omdat hij 'steeds zwakker werd'. De start van Van de Beek was nog wel bemoedigend, maar daar bleef het dan ook bij.

Er klinkt wel forse kritiek uit de hoek van The Telegraph, dat schreef dat de Nederlander 'aanvallen van United vertraagde'. De rapporteur liet weten dat de gok van Solskjaer om Van de Beek boven Fernandes te verkiezen niet goed is uitgepakt en dat er meer van de nummer 34 van Man United wordt verwacht. Ook zij beoordelen hem met een 5.

Het laagste cijfer werd uitgedeeld door boulevardkrant The Sun: een 4. Zij zagen een 'rusteloze' Van de Beek die zonder vertrouwen speelt en het daardoor naliet om de defensie van Liverpool onder druk te zetten. Er valt te lezen dat Solskjaer de ex-Ajacied met zijn wissel 'uit zijn lijden verloste'.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Van de Beek gaat slagen bij Manchester United

Eens
21%
Oneens
79%
(2296 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws