Breaking news

Atlético en Real houden elkaar in bedwang, Barça winnaar van Madrileense derby

'Jordania eist miljoenen van Den Bosch en kan de club in faillissement storten'

'Jordania eist miljoenen van Den Bosch en kan de club in faillissement storten'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 11:20ma 25-01-2021 om 11:20

FC Den Bosch is in een juridisch gevecht verwikkeld met Kakhi Jordania, de voormalig financier van de club. De Georgiër eist bijna twee miljoen euro van de club, maar de Bosschenaren denken juist nog enkele tonnen van hem tegoed te hebben.

In de zomer van 2018 dook Jordania op in Den Bosch en leek hij de redder in nood te worden voor de noodlijdende club. Nu zou het echter zomaar kunnen dat hij de club in een faillissement stort: volgens het Algemeen Dagblad eist hij twee miljoen euro van de club omdat zij het door hem geïnvesteerde geld nog niet hadden mogen gebruiken.

Daar is Den Bosch het niet mee eens. De overname van Jordania was door de KNVB nog niet goedgekeurd en de club had met de Georgiër afgesproken dat hij de salarissen van de spelers die hij zelf had gehaald door zou betalen in ruil voor transferopbrengsten van die spelers. Omdat Jordania die betalingen plotseling stopzette, wilde Den Bosch geen zaken meer met hem doen.

Op 9 maart staan beide partijen voor de Bossche rechtbank, zo valt er te lezen in het AD. Jordania wil bijna twee miljoen euro terugkrijgen omdat hij vindt dat de club die zonder zijn toestemming heeft uitgegeven. Den Bosch vindt juist dat de Georgiër het niet betaalde salaris sinds het voorjaar van 2019 nog moet afdragen. De club is door het uitblijven van die betalingen nog steeds in financieel onrustig vaarwater.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws