Groningen-fans zien massaal af van tegemoetkoming: 'Dit is een echte volksclub'

Groningen-fans zien massaal af van tegemoetkoming: 'Dit is een echte volksclub'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 15:31ma 25-01-2021 om 15:31

FC Groningen is met bijna 4500 supporters tot overeenstemming gekomen over het al dan niet terugbetalen van tegemoetkoming van de door het uitbreken van de coronacrisis gemiste wedstrijden dit seizoen. Daar is algemeen directeur Wouter Gudde maar wat blij mee.

De club riep haar supporters op om een digitaal formulier in te vullen en door te geven of zij gecompenseerd wilden worden voor het missen van wedstrijden. Ongeveer 1200 fans geven aan dat ze graag hun geld terug zouden willen hebben, maar ruim vierduizend fans zagen af van tegemoetkoming en een deel daarvan doneerde zelfs extra geld aan een stichting die bij de club betrokken is.

Algemeen directeur Gudde spreekt op de clubsite zijn waardering uit. "Deze cijfers geven ongelooflijk veel energie", zegt hij.  "We respecteren iedere keuze en hebben het afgelopen weer gezien hoe FC Groningen leeft onder onze supporters. Het laat zien dat FC Groningen een echte volksclub is. We ontvingen direct nadat we afgelopen vrijdag de mailing hadden verstuurd berichten van supporters die afzagen van tegemoetkoming en dat is het hele weekend zo door gegaan."

Seizoenkaarthouders van FC Groningen moeten voor 31 mei 2021 kiezen of zij volledig willen afzien van tegemoetkoming en een bijdrage willen leveren aan de stichting, alleen volledig willen afzien van tegemoetkoming of (een deel van) het geld terugkrijgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws