Barça in de problemen: meer dan miljard schuld, Ajax en Liverpool wachten af

Barça in de problemen: meer dan miljard schuld, Ajax en Liverpool wachten af

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 21:01ma 25-01-2021 om 21:01

FC Barcelona heeft een flinke transferschuld openstaan. De Spaanse club maakt maandag bekend dat het nog transfervergoedingen moet betalen aan negentien clubs, waaronder Ajax. De Amsterdammers ontvangen in de toekomst nog 64 miljoen euro voor Frenkie de Jong.

Een flinke kostenpost voor het financieel geplaagde Barcelona, dat ook nog 69 miljoen euro over moet maken naar Liverpool voor de transfer van Philippe Coutinho. De jaarcijfers van de Spaanse grootmacht zijn zorgwekkend: de totale schuld is inmiddels 1,17 miljard euro. Hiervan moet 730 miljoen euro op korte termijn betaald gaan worden. Barcelona is bezig om bij verschillende betrokken partijen uitstel van betalingen aan te vragen.

De grootste kostenposten zijn de schulden bij de verschillende banken (266 miljoen euro) en de spelerssalarissen (164 miljoen euro). Op korte termijn moet er ook 126 miljoen euro afgelost worden aan transferschulden bij verschillende clubs. Het totale aantal clubs dat nog geld krijgt van verkochte spelers ligt op dit moment op negentien.

Ajax hoort, volgens de regels, voor het einde van dit seizoen zestien miljoen te ontvangen van Barça. Het lijkt niet aannemelijk dat dit ook werkelijk gaat gebeuren: de clubleiding van Barcelona is al met verschillende partijen in gesprek over uitstel van de betalingen, zo meldt Marca. Liverpool hoort voor het einde van dit seizoen nog 29 miljoen te ontvangen voor Coutinho.

Barcelona loopt veel inkomsten mis, nu Camp Nou dit seizoen leeg lijkt te blijven. De Catalaanse club had erop gerekend dit seizoen weer supporters toe te kunnen laten bij de wedstrijden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws