Van Champions League naar Championship: 'Geen back die me kan stoppen'

Van Champions League naar Championship: 'Geen back die me kan stoppen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 07:21di 26-01-2021 om 07:21

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 10:29di 26-01-2021 om 10:29

Arnaut Danjuma vertrok in de zomer van 2019 voor negentien miljoen euro van Club Brugge naar AFC Bournemouth. Vorig seizoen ging het helemaal mis voor de Engelse club: degradatie naar het Championship was een feit. Het was voor Danjuma een reden om goed over zijn toekomst na te denken.

Waar de aanvaller in zijn tijd bij Club Brugge nog in de Champions League speelde en de winnende maakte tegen Atlético Madrid, speelt hij met Bournemouth tegenwoordig op het tweede niveau in Engeland. Het zorgde voor twijfels. "Ik ga niet liegen. De eerste gedachte was wel dat het misschien goed voor mijn carrière zou zijn als ik weg zou gaan", vertelt Danjuma in gesprek met Voetbal International.

Hij dacht goed na over zijn toekomst en besloot alsnog te blijven. "Ik begon na te denken, keek reëel naar de situatie en sprak met de trainer. In de voorbereiding scoorde ik tegen Benfica en West Ham United en het viel op zijn plek. Ik dacht: oké, in Nederland ben ik ook gedegradeerd en het seizoen erna kwam ik bij Oranje Onder-21 en verdiende ik een transfer naar Club Brugge. Alles is mogelijk, zolang je maar presteert."

"Als ik me goed voorbereid en ik ben scherp, dan moet er geen rechtsback zijn die mij kan stoppen", gaat Danjuma verder. Hij denkt dat hij dat ook in de Premier League kan laten zien. "In de Premier League is er ook niet echt iemand waarvan ik zou zeggen: dat is een lastig verhaal. Ik weet wat ik zelf kan en als aanvaller moet je jouw verdediger altijd voorbij kunnen gaan, als je uitgaat van je eigen kwaliteiten en scherp bent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws