Breaking news

LIVE: Europees avontuur van PSV ten einde na late goal van Olympiakos (gesloten)

NEC - De Graafschap eerste wedstrijd met publiek: 1500 supporters welkom

NEC - De Graafschap eerste wedstrijd met publiek: 1500 supporters welkom

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 13:05di 26-01-2021 om 13:05

Na maanden voor lege tribunes gespeeld te hebben, wordt NEC - De Graafschap de eerste wedstrijd met publiek sinds eind september. Dat heeft de Nijmeegse club bevestigd.

De wedstrijd tussen NEC en De Graafschap staat voor zondag 21 februari op de rol: in het Goffertstadion zijn 1500 seizoenkaarthouders welkom. Het duel geldt als experiment van de overheid en wetenschap, waarbij wordt getest in hoeverre het coronavirus zich verspreidt.

Aan de hand van de testresultaten moet duidelijk worden of en hoe er weer supporters welkom zijn in het Nederlandse betaald voetbal. NEC zag de proef vanwege verlengde coronamaatregelen al tweemaal uitgesteld worden door organisator Fieldlab Evenementen.

Bij de proef worden de supporters verdeeld over verschillende bubbels. Zo worden in de ene bubbel mondkapjes gedragen en in de andere juist niet. In bepaalde vakken mag er geschreeuwd en gezongen worden. Ook hoeven sommige fans geen anderhalve meter afstand te houden.

Seizoenkaarthouders van NEC kunnen zich vanaf 8 februari opgeven. Maximaal twee dagen voor de wedstrijd moet er een PCR-test gedaan worden. Bij een negatief resultaat mogen de bezoekers het stadion in. Vijf dagen na het duel worden ze nogmaals getest.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws