Breaking news

LIVE: Europees avontuur van PSV ten einde na late goal van Olympiakos (gesloten)

PEC Zwolle rondt huurdeal af en heeft derde aanvallende versterking binnen

PEC Zwolle rondt huurdeal af en heeft derde aanvallende versterking binnen

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 17:56di 26-01-2021 om 17:56

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 18:18di 26-01-2021 om 18:18

Manuel Benson is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle deze winter. De 23-jarige vleugelaanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Royal Antwerp en is na Virgil Misidjan en Thomas Buitink de derde offensief ingestelde speler die in januari naar Zwolle wordt gehaald.

Vlak voor de competitiewedstrijd tegen Heracles maakt PEC op de eigen site bekend dat Benson voor een half jaar gehuurd wordt van Antwerp, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023. De Belgische Angolees zal eerst in quarantaine gaan en wordt vervolgens nog medisch gekeurd door PEC, maar de transfer is dus wel al rond. De Blauwvingers hebben geen optie tot koop bedongen.

De rappe vleugelaanvaller heeft zin in zijn Nederlandse avontuur. "De Nederlandse competitie volg ik op de voet en ik heb veel goede dingen gezien en gehoord over PEC Zwolle. Het is een ploeg die graag de bal heeft en wil voetballen op de helft van de tegenstander. Die aanvallende stijl past in mijn straatje. Daarnaast volgt de club mij al langere tijd intensief en daar straalt vertrouwen uit. De keuze had ik dan ook snel gemaakt."

PEC was voor dit seizoen al in de race om Benson naar de Eredivisie te halen, maar een hamstringscheur gooide toen roet in het eten. Nadat hij hersteld was van die blessure belandde de aanvaller op de bank en daardoor gaat Antwerp akkoord met een huurtransfer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws