Álvarez krijgt eindelijk goed nieuws: 'Nog steeds in de war door de hele situatie'

Álvarez krijgt eindelijk goed nieuws: 'Nog steeds in de war door de hele situatie'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 09:32wo 27-01-2021 om 09:32

Edson Álvarez heeft eindelijk zijn vriendin en dochter mogen verwelkomen in Amsterdam. De verdediger annex middenvelder van Ajax is opgelucht dat hij herenigd is met zijn familie.

"Mijn vriendin en dochter zijn in de afgelopen week aangekomen. Na bijna twee jaar", zegt Álvarez tegen Ajax TV. "Het is moeilijk te begrijpen dat het zo lang heeft geduurd. Uiteraard ben ik blij dat ik ze weer bij me heb. Al blijf ik nog steeds een beetje in de war over de hele situatie. Maar goed, het is gebeurd. En nu door."

De 23-jarige Mexicaan is vaak veroordeeld tot een bijrol bij Ajax, maar samen met Lisandro Martínez maakte hij onder meer een goede indruk in de bekerkraker tegen AZ. "Het is mooi om te zien dat mijn inzet wordt gewaardeerd. Wij voetballen met ons hart. Dat krijgen wij van kleins af aan mee. Voor welke club je ook speelt, welk logo je ook draagt, je verdedigt het met je leven. Het is mooi om te zien dat de mensen, in dit geval bij Ajax, onze stijl waarderen."

Álvarez gooit naar eigen zeggen al zijn 'ziel en zaligheid' in de strijd. Het is desondanks nog niet genoeg om trainer Erik ten Hag te overtuigen van een basisplaats. "Het gebeurt vaak dat je het oneens bent met beslissingen en dat je niet op de bank wilt zitten. Ik heb daar ook last van. Want ik weet wat voor type speler ik ben. Ik moet mij dienstbaar opstellen tegenover de trainer en het team, zodat ik kan laten zien wat ik kan als ik word opgesteld."

In Mexico roept zijn reserverol vragen op, weet Álvarez. "Ik ben een belangrijke speler voor mijn land. In Mexico gaat het over mij en vragen ze zich af waarom ik niet word opgesteld. Waarom krijgt Edson geen speeltijd? Bij de nationale selectie speelt hij wel. Maar zoals ik zeg: ik kan er niet veel aan doen. Ik geef alles en train goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Álvarez vaker spelen bij Ajax?

Ja
86%
Nee
14%
(1803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws