Talenten Ajax en AZ weten waar ze aan toe zijn na Youth League-loting

Talenten Ajax en AZ weten waar ze aan toe zijn na Youth League-loting

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 13:13wo 27-01-2021 om 13:13

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 13:19wo 27-01-2021 om 13:19

De talenten van Ajax en AZ weten tegen wie ze het opnemen in de eerste ronde van de UEFA Youth League. Ajax Onder-18 speelt in eigen huis tegen FK Krasnodar, de leeftijdsgenoten van AZ wacht een uitwedstrijd bij Galatasaray.

Woensdag werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de eerste ronde van het jeugdtoernooi. Momenteel zijn er 64 teams in de race om de bokaal, waarvan Ajax en AZ de enige Nederlandse clubs zijn.

Dit seizoen heeft de UEFA de opzet van de Youth League veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit seizoen begint het toernooi pas in maart en wordt er geen groepsfase afgewerkt. De Youth League bestaat dit seizoen dus enkel uit de knock-outfase. In deze fase worden wedstrijden ook over één duel beslist. Ploegen spelen dus geen uit- en thuiswedstrijd meer.

De talenten van Ajax en AZ zullen op 2 of 3 maart in actie komen in de Youth League. Vorig seizoen haalde het Ajax Onder-18 van John Heitinga nog de halve finale. De Amsterdammers leden toen een 0-3 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Benfica.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws