Flitsend spel bij Barça werpt vruchten af: individuele prijs lonkt voor De Jong

Flitsend spel bij Barça werpt vruchten af: individuele prijs lonkt voor De Jong

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 16:18wo 27-01-2021 om 16:18

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 19:33wo 27-01-2021 om 19:33

Frenkie de Jong verkeert in uitstekende vorm en wordt nu ook 'beloond' voor zijn goede spel. De middenvelder van FC Barcelona is door La Liga genomineerd voor Speler van de Maand januari.

De oud-Ajacied was in de eerste maand van 2021 al driemaal trefzeker en valt in positieve zin op door zijn flitsende spel in dienst van de Catalaanse club. Trainer Ronald Koeman heeft de 23-jarige middenvelder een aanvallendere rol gegeven op het middenveld, wat tot nu toe een gouden zet blijkt te zijn.

Tegen Huesca (competitie), Real Sociedad (Super Cup) en Elche (competitie) was De Jong deze maand trefzeker. Mede door zijn goals, maar vooral door zijn goede spel is de middenvelder door La Liga opgenomen in de shortlist voor de titel Speler van de Maand januari. Naast De Jong zijn ook onder andere Toni Kroos (Real Madrid) en Luis Suárez (Atlético Madrid) genomineerd voor beste speler van de maand.

Woensdagavond speelt de Jong met Barcelona een wedstrijd tegen Rayo Vallecano in de strijd om de Copa del Rey. Het betreft de achtste finale van het Spaanse bekertoernooi, de wedstrijd begint om 21.00 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws