Tuchel begint aan Chelsea-vuurdoop met Ziyech als basisspeler

Tuchel begint aan Chelsea-vuurdoop met Ziyech als basisspeler

27-01-2021 18:23
21

Thomas Tuchel heeft voor zijn eerste wedstrijd als trainer van Chelsea meteen besloten om Hakim Ziyech op te stellen. De Marokkaanse spelmaker speelt woensdagavond met The Blues tegen Wolverhampton Wanderers.

Tuchel, die dinsdag het stokje overnam van de ontslagen Frank Lampard, heeft Ziyech hangend op rechts neergezet. Daar moet hij Olivier Giroud, de spits van dienst, van bruikbare ballen gaan voorzien. Timo Werner en Tammy Abraham, de nummers negen die onder Lampard vaak de kans kregen, zitten op de bank. Datzelfde geldt voor Mason Mount. Hij werd als het oogappeltje van de vorige trainer gezien, maar moet nu vanaf de reservebank toekijken.

Ziyech wordt in zijn rug ondersteund door Mateo Kovacic en Jorginho en weet dat hij in linksbuiten Callum Hudson-Odoi en nummer tien Kai Havertz nog twee aanvallende opties naast zich heeft. The Blues spelen op het eigen Stamford Bridge met Edouard Mendy onder de lat. De Fransman krijgt ook onder Tuchel de voorkeur boven de onfortuinlijke Kepa.

In Spanje heeft Sevilla-trainer Julen Lopetegui een basisplaats over voor Luuk de Jong. De ploeg uit Andalusië speelt in eigen huis een bekerwedstrijd tegen Valencia en de lange Nederlandse spits moet voor de doelpunten gaan zorgen. Met Nemanja Gudelj als defensief ingestelde middenvelder staat er nog een oude Eredivisie-bekende op het veld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.