Fortuna wint in Waalwijk en slaat forse kloof met de onderste regionen

Fortuna wint in Waalwijk en slaat forse kloof met de onderste regionen

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 21:50wo 27-01-2021 om 21:50

Fortuna Sittard heeft op bezoek bij RKC Waalwijk uitstekende zaken gedaan. De Limburgers wonnen met 2-1 en zetten de nummer vijftien van de ranglijst daarmee op een veilige achterstand van acht punten.

Het was een wedstrijd met grote belangen voor beide teams. RKC kon het gat naar de veertiende plaats verkleinen tot twee punten en Fortuna zou met een driepunter definitief afstand nemen van de onderste regionen, maar in de eerste helft konden beide ploegen niet imponeren. Behoudens een poging van Mats Seuntjens, die een voorzet van Ben Rienstra tegen de paal werkte, gebeurde er voor rust bar weinig.

Na de pauze nam de amusementswaarde zienderogen toe en dat was te danken aan Fortuna. Zij speelden met iets meer durf en dat leverde de 0-1 op van Seuntjens. Hij was attent toen een poging van George Cox voorlangs dreigde te gaan en tikte bij de tweede paal binnen. Negen minuten later werd de marge ook nog eens verdubbeld toen Lisandro Semedo van dichtbij een rebound benutte.

Die tegenslag kwam hard aan bij RKC. De ploeg van trainer Fred Grim wankelde en dreigde ook nog de 0-3 tegen te krijgen, maar Zian Flemming miste twee kansen om de definitieve nekslag uit te delen en met nog acht minuten op de klok profiteerden de Waalwijkers daar toch nog van. Invaller David Min maakte zijn eerste Eredivisie-goal door een voorzet van Sylla Sow in te koppen.

Daarna volgde een heuse Waalwijkse stormloop en werd het doel van Fortuna meermaals onder vuur genomen. Yanick van Osch, de keeper van de gasten uit Sittard, werd echter niet nogmaals gepasseerd en daardoor gingen de drie belangrijke punten alsnog mee in de Limburgse tas. Fortuna stijgt door de zege naar plek elf en heeft 22 punten, hetzelfde aantal als nummer negen sc Heerenveen. RKC blijft vijftiende en ziet de achterstand op plek veertien oplopen tot zeven punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws