Veerman kon zijn gang gaan tegen Feyenoord: 'Ik keek: waarom zakken ze nou in?'

Veerman kon zijn gang gaan tegen Feyenoord: 'Ik keek: waarom zakken ze nou in?'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 23:48wo 27-01-2021 om 23:48

Joey Veerman kon zich woensdagavond uitleven tijdens sc Heerenveen-Feyenoord. De Volendammer maakte deel uit van het versterkte Heerenveen-middenveld en zag dat de tegenstander geen antwoord had op die tactische omzetting.

Heerenveen speelt normaal gesproken in een 4-3-3 formatie, maar koos tegen Feyenoord voor 4-4-2. De Feyenoorders hadden hier aanvankelijk geen antwoord op, zag ook Veerman. "Ik had een vrije rol gekregen. En ze dekten niet één moment door, dus dat was lekker voor mij", liet hij na afloop weten aan ESPN. "Het was een feest vandaag... Dat was wel lekker. Even geleden dat ik geen tegenstander heb gezien. Ik keek ook om me heen: waarom gaan ze nou inzakken? Dat was voor ons alleen maar lekker."

Heerenveen won uiteindelijk voor het eerst sinds 1 november en ook Veerman kon zich weer eens onderscheiden. In de ESPN-studio kwamen de speculaties over zijn toekomst weer op gang. "Ik heb ook een paar weken minder gespeeld, dus we moeten nu niet gelijk de slingers ophangen. Ik hoop op een mooi cluppie aan het einde van dit jaar. En anders blijven we nog een jaar hier", aldus Veerman, die zowel een buitenlandse transfer als een stap hogerop in Nederland wel ziet zitten. "Sevilla, AZ, Ajax of PSV? Laat ze eerst allemaal maar komen, dat zou mooi zijn, haha."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Veerman rijp voor een transfer naar de traditionele top-drie?

Ja
63%
Nee
37%
(990 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws