De Jong neemt Barça bij de hand: 'Completere speler dan toen hij bij Ajax speelde'

De Jong neemt Barça bij de hand: 'Completere speler dan toen hij bij Ajax speelde'

28-01-2021 06:47
27

FC Barcelona won woensdagavond met de nodige moeite van Rayo Vallecano (1-2) en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Dat heeft de club grotendeels te danken aan Frenkie de Jong, die de winnende treffer maakte. Ronald Koeman ziet dat De Jong een completere speler is geworden dan dat hij bij Ajax was.

De Jong maakt de afgelopen weken indruk in zijn nieuwe rol op het middenveld. "We hebben hem nodig", vertelt Koeman na afloop van de wedstrijd tegen Vallecano op de persconferentie. "Onze middenvelders moeten aanvallend ingesteld zijn. Hij heeft daarnaast ook een belangrijke rol bij de opbouw."

De Jong had het in zijn eerste periode bij Barcelona erg lastig met de verwachtingen, maar lijkt inmiddels zijn draai gevonden te hebben. "We hebben met hem gesproken om ervoor te zorgen dat hij aanvallend beter zou worden en meer dan één doelpunt per seizoen zou gaan maken", vervolgt Koeman. "Hij is nu een completere speler dan toen hij voor Ajax speelde."

Barcelona was tegen Vallecano de betere ploeg en raakte in de eerste zestig minuten drie keer het aluminium. Het was Vallecano dat vervolgens op een 1-0 voorsprong kwam via Francisco García, maar via doelpunten van Lionel Messi en De Jong draaiden de mannen van Koeman de wedstrijd om in hun voordeel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s