Tegenvaller voor AZ: 'Het is hopen dat Ajax nog veel misstappen maakt'

Tegenvaller voor AZ: 'Het is hopen dat Ajax nog veel misstappen maakt'

28-01-2021 08:15 Laatste update: 09:34
133

Owen Wijndal baalt als een stekker na het 0-1 verlies van woensdagavond tegen FC Utrecht. De AZ-back ziet dat Ajax uit kan lopen naar een voorsprong van tien punten en hoopt dat de Amsterdammers nog veel misstappen gaan maken dit seizoen.

"Ik heb er geen antwoord op", begint Wijndal na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik merkte het al snel tijdens de wedstrijd, het heilige vuur ontbrak. We begonnen zo traag, alsof het een verplicht nummertje was. Tegen Feyenoord was het écht genieten in het veld, het was leuk om die wedstrijd te voetballen. Vandaag werden de mouwen pas in de slotfase opgestroopt, omdat we wat moesten forceren. Ik snap er niets van."

Wedden

Meer odds

Ajax kan het gat met AZ donderdag vergroten naar tien punten, mocht er gewonnen worden van Willem II. "Dat is heel veel", weet ook Wijndal. "Dan zit er niets anders op dan dat we dat gat zondag weer terugbrengen naar zeven punten. We hopen dat Ajax nog veel misstappen maakt, misstappen die wij ons niet meer kunnen permitteren. Maar dat konden we eigenlijk al niet meer."