'Ajax wijst Spartak-voorstel af: transfer Promes nog geen uitgemaakte zaak'

'Ajax wijst Spartak-voorstel af: transfer Promes nog geen uitgemaakte zaak'

28-01-2021 14:12
97

Ajax is nog altijd met Spartak Moskou in onderhandeling over een transfer van Quincy Promes. De Eredivisie-koploper en de Russische topclub zijn er nog niet in geslaagd om een akkoord te bereiken, meldt Sport-Express donderdag.

Volgens het Russische medium is het verschil tussen vraag en aanbod vijf miljoen euro. Spartak heeft een bod van tien miljoen euro neergelegd in Amsterdam, maar Ajax zet in op een bedrag van vijftien miljoen. Geen van beide partijen doet op dit moment water bij de wijn, waardoor een transfer van Promes nog geen uitgemaakte zaak is.

De 29-jarige aanvaller ziet een terugkeer naar Rusland zelf zitten. Hij weet al wat hij kan gaan verdienen en is tevreden over het voorstel van Spartak. De nummer drie van de Premjer-Liga heeft iets meer financiële ruimte door de verkoop van Aleksandr Kokorin aan Fiorentina voor naar verluidt 4,5 miljoen euro.

De Telegraaf meldde maandag al dat er beweging was rond de Oranje-international, maar dat van een akkoord tussen Ajax en Spartak nog geen sprake was. Omdat Promes verdachte is van een steekincident, zou de Amsterdamse club serieus willen nadenken over een deal, mits het juiste bedrag op tafel komt.