FC Utrecht wil huurling 'vaker op het veld zien' en beëindigt deal met NEC

FC Utrecht wil huurling 'vaker op het veld zien' en beëindigt deal met NEC

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 18:29do 28-01-2021 om 18:29

Het NEC-avontuur van Gabriël Çulhaci is na een half jaar voortijdig beëindigd. De 21-jarige linksback is met onmiddellijke ingang teruggekeerd naar zijn werkgever FC Utrecht, hebben beide clubs bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Çulhaci speelde de voorbije twee seizoenen zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en werd eind augustus in De Goffert gestald. Daar verloor hij echter de concurrentiestrijd van revelatie Souffian El Karouani: Çulhaci moest het tijdens de eerste maanden van het seizoen doen met drie korte invalbeurten, van bij elkaar dertig minuten.

FC Utrecht zocht vervolgens contact met de Nijmegenaren. "FC Utrecht gaf aan Gabriël vaker op het veld terug te willen zien en heeft daartoe besloten hem terug te halen", legt Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, uit aan de clubkanalen. "We snappen de wens van FC Utrecht en zijn akkoord gegaan met hun vraag, omdat bij ons enkele jonge spelers zich inmiddels hebben ontwikkeld en ook in aanmerking komen voor deze positie."

Çulhaci sluit weer aan bij de selectie van Jong FC Utrecht. De linksback zat begin 2020 twee keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar heeft zijn Eredivisie-debuut nog niet gemaakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws