Nederlands Club Brugge-duo bewierookt: Volgende stap voor Noa Lang is Oranje

Nederlands Club Brugge-duo bewierookt: "Volgende stap voor Noa Lang is Oranje"

28-01-2021 21:45
65

Noa Lang en Bas Dost groeien bij Club Brugge langzaam maar zeker uit tot koningskoppel. De soevereine Jupiler Pro League-koploper won donderdagavond de stadsderby tegen Cercle Brugge met 1-2, dankzij de winnende treffer van Lang, op aangeven van Dost: beide Nederlanders worden geprezen door analist George Leekens.

De oud-trainer van onder meer Roda JC en de Belgische nationale ploeg geeft hoog op van Lang, die inmiddels op acht goals en zes assists in België staat. "Hoe Lang een bal behandelt, is fantastisch. Aan zijn eerste controle zie je genoeg. Plus: hij ruikt de zones. De volgende stap voor Noa Lang is Oranje", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Lang stelde zelf al vast dat zijn transfer perfect heeft uitgepakt: Leekens is het met hem eens. "Je ziet dat hij honger heeft. Ik zie hem ook graag bezig. Zwervend van links naar rechts, soms wat centraal. Je moet zo'n jongen die vrijheid gunnen."

Ook Dost maakt goede sier in België. De spits scoorde vier keer in zijn eerste vier wedstrijden voor Club Brugge en heeft nu dus ook zijn eerste assist meegepakt. Dost heeft Club naar een nóg hoger niveau getild. Hij maakt de spelers rondom hem beter. Bovendien weet hij wat hij kan", oordeelt Leekens. Volgens de 71-jarige trainer in ruste weet Dost exact wat hij wel en niet kan. "Dost zal geen drie man proberen dribbelen – omdat-ie beseft dat hij dan over de bal zou vallen. Maar breng de bal voor doel, en hij zal hem binnenschieten. Met Dost heeft Club instant rendement in huis gehaald."