Breedte Ajax-selectie doorslaggevend: 'Winnen ook vaak wedstrijden door invaller'

Breedte Ajax-selectie doorslaggevend: 'Winnen ook vaak wedstrijden door invaller'

29-01-2021 10:18 Laatste update: 10:33
72

Davy Klaassen denkt dat de brede selectie van Ajax van doorslaggevend belang is in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers hadden het donderdagavond lange tijd erg lastig tegen een stug Willem II, maar na het inbrengen van invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic wist de thuisploeg alsnog de zege veilig te stellen.

Klaassen was zelf verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd. Willem II vocht zich terug in de wedstrijd, maar via invallers Brobbey en Tadic liep Ajax uiteindelijk uit naar een overwinning. De brede selectie van de Amsterdammers helpt Ajax volgens Klaassen door de loodzware maand januari heen.

Ook in de bekerwedstrijd tegen AZ rouleerde trainer Erik ten Hag stevig door in zijn elftal. "Ook toen zag je dat we het dit seizoen met 20 of zelfs 25 man doen", stelt Klaassen na de wedstrijd tegen Willem II op de persconferentie. "We winnen ook vaak onze wedstrijden door een invaller", gaat de middenvelder verder, doelend op Brobbey en Tadic.

De 27-jarige motor van de Amsterdammers speelde tegen Willem II weer eens als meest aanvallende middenvelder. Klaassen speelde vlak achter Sébastien Haller en merkte dat de samenwerking nog niet helemaal vlekkeloos verliep. "Vaak moet je even samenspelen om een klik te krijgen, maar we zijn heel blij met hem. Hij is nu al heel belangrijk voor ons."