'Beoogde opvolger van Promes kost Ajax een bedrag met acht cijfers'

'Beoogde opvolger van Promes kost Ajax een bedrag met acht cijfers'

30-01-2021 14:08
98

Ajax moet een fors bedrag op tafel leggen wil het Kamaldeen Sulemana losweken bij FC Nordsjaelland. Volgens Bold.dk kost de achttienjarige vleugelaanvaller ongeveer twaalf miljoen euro.

Zowel Voetbal International als De Telegraaf meldde zaterdag dat de Ghanees in beeld is in Amsterdam. Ajax ziet in hem de mogelijke opvolger van Quincy Promes, die voor het juiste bedrag naar Spartak Moskou mag vertrekken. Maar ook als de Oranje-international in Amsterdam blijft, geldt Sulemana als optie. Hij werd eerder nog in verband gebracht met het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz, schrijft Bold.

Wedden

Meer odds

Ajax betaalde afgelopen zomer nog negen miljoen aan Nordsjaelland voor Mohammed Kudus. Zijn landgenoot is dus nog een stukje duurder. Sulemana heeft nog een contract tot medio 2024 in Denemarken. Dit seizoen was hij goed voor vier goals en drie assists in twaalf competitieduels.

Overigens zou Ajax vijftien miljoen vragen voor Promes, terwijl Spartak al een bod uitbracht van tien miljoen. De 29-jarige aanvaller is daarmee ongeveer net zo duur als Sulemana.