Roda JC laat geen spaan heel van Dordrecht: Pflücke zorgt voor prachtig hoogtepunt

30-01-2021 18:31 Laatste update: 18:33
29

Roda JC heeft niets heel gelaten van FC Dordrecht. De ploeg uit Kerkrade won met 0-5. Hoogtepunt: de treffer van Patrick Pflücke. Eerder op de middag was er voldoende spektakel bij Excelsior-FC Den Bosch. Die wedstrijd eindigde in 4-4.

FC Dordrecht-Roda JC 0-5
Roda JC heeft geen spaan heel gelaten van Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter Dordrecht. Bij rust was de wedstrijd al zo goed als beslist door doelpunten van Fabian Serrarens, Erik Falkenburg en Thijmen Goppel. Dordrecht legde een beschamend niveau op de mat.

In de tweede helft bouwde de uitploeg de voorsprong uit. Robert Klaasen mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en faalde niet. Het hoogtepunt van de wedstrijd was voor Patrick Pflücke: hij schoot de bal vanaf een meter of dertig snoeihard achter Dordrecht-keeper Max van Herk.

Excelsior-FC Den Bosch 4-4
Na vijftig minuten leek de nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie de handdoek te moeten werpen. Reuven Niemeijer opende vroeg in de wedstrijd de score en kopte later in de eerste helft ook de 2-0 binnen. Joël Zwarts tikte vlak na rust de 3-0 binnen en leek Excelsior daarmee in veilige haven te schieten.

Acht minuten na die treffer van Zwarts was FC Den Bosch echter weer helemaal terug in de wedstrijd. Hornkamp kopte de 3-1 binnen en benutte direct daarna ook een penalty, na een overtreding van Robin van der Meer op Romano Postema. Een kwartier voor tijd kreeg ook Excelsior een strafschop, die door Luigi Bruins tot de 4-2 werd gepromoveerd. Hornkamp en FC Den Bosch bewezen echter opnieuw over een tweede adem te beschikken: de spits maakte nummer drie én nummer vier van de middag en maakte er 4-4 van.

Postema leek er zelfs nog 4-5 van te maken, maar stuitte op Excelsior-doelman Alessandro Damen. Ook Elias Ómarsson had de winnende treffer op zijn schoen, maar de IJslandse scherpschutter schoot voorlangs. Vlak voordat de kruitdampen op waren getrokken, had Van der Meer nog reen rode kaart gekregen. Excelsior heeft verzuimd om het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie binnen te dringen, FC Den Bosch blijft voorlopig voorlaatste.