Vitesse wint weer niet: 'We hebben geluk dat we nog een punt pakken'

Vitesse wint weer niet: 'We hebben geluk dat we nog een punt pakken'

31-01-2021 07:07
38

Vitesse leek zaterdag tegen RKC Waalwijk nog even aan nieuw puntenverlies te ontsnappen door een schitterende goal van Riechedly Bazoer. De uitblinker van de Arnhemmers geeft echter ruiterlijk toe dat het een lucky was.

"Wat denk je zelf?", knipoogde Bazoer na een vraag daarover voor de camera van ESPN. "Nee, ik moet gewoon eerlijk zijn. Ik zag Matús Bero lopen en wilde 'm voorgeven, ik wilde de bal om de verdediging krullen. Maar Kostas Lamprou is niet de allergrootste, met alle respect. Dus als je goed hoog schiet, kan hij er zomaar invliegen. En gelukkig gaat hij erin."

De goal van Bazoer was niet genoeg voor de zege. Door een fraaie treffer van Richard van der Venne (1-1) verspeelde Vitesse weer punten, nadat midweeks al met 4-1 werd verloren van VVV-Venlo. "We zaten totaal niet in de wedstrijd. Waarom het niet loopt, is moeilijk te zeggen. Natuurlijk was VVV-uit een dreun. En eigenlijk is er dan niks aan de hand, want je kan een keer verliezen. Alleen tegen RKC durfden we niet te voetballen zoals we altijd doen. We hebben in andere wedstrijden een heel hoog niveau gehaald. We kunnen het wel, maar we moeten niet bang zijn."

Ook Remko Pasveer concludeert dat het niet liep bij Vitesse. "We waren niet zo fris als anders en hebben niet zoveel gecreëerd. We kwamen er gewoon niet lekker in en hebben niet de drive gehad", stelt de doelman, die het drukke programma niet als excuus wil gebruiken. "Het resultaat is teleurstellend, maar ook de manier waarop wij spelen. Als we eerlijk zijn, hebben we geluk dat we nog een punt pakken", voegt coach Thomas Letsch toe.