Transfernieuws in Waalwijk: verdediger maakt overstap van KRC naar RKC

Transfernieuws in Waalwijk: verdediger maakt overstap van KRC naar RKC

31-01-2021 11:05 Laatste update: 11:22
12

RKC Waalwijk heeft Shawn Adewoye (20) gepresenteerd. De centrale verdediger komt over van het Belgische KRC Genk en tekent in het Mandemakers Stadion een contract tot medio 2023.

Dat maakt RKC via officiële kanalen bekend. Adewoye sluit aanstaande maandag aan bij de selectie. "We wilden al geruime tijd een centrale verdediger toevoegen aan onze selectie, om zo de posities in het hart van de defensie dubbel te bezetten", geeft algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC aan. "Met de komst van Shawn komt er een sterke en gedreven centrale verdediger de gelederen versterken en houden we vast aan onze missie om spelers met veel potentie aan ons te binden."

Wedden

Meer odds

Adewoye, een Belg met Nigeriaanse roots, werd geboren op een steenworp afstand van de Nederlandse grens in het Vlaamse Bree. Hij begon op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Genk en werd op zijn achttiende bij het eerste elftal gehaald. Adewoye speelde ruim vijftien interlands in de verschillende nationale jeugdelftallen van België.