Paris Saint-Germain verliest in laatste minuut, Lang weer belangrijk bij Brugge

31-01-2021 17:25
15

Paris Saint-Germain is verrassend onderuit gegaan tegen laagvlieger Lorient. De nummer drie van Frankrijk verloor de wedstrijd in de 91e minuut: 3-1.

PSG had zondag alle moeite met Lorient, dat achttiende staat in de Ligue 1. De thuisploeg kwam via Laurent Abergel zelfs op voorsprong. Dat gebeurde na 36 minuten. Via de stip bracht Neymar de stand weer gelijk. En toen Neymar de 1-2 maakte (weer vanaf de stip), leek PSG op weg naar een overwinning.

Maar het liep anders. Lorient wist zich tien minuten voor tijd naast PSG te schieten en in de blessuretijd maakte Terem Moffi ook nog eens de winnende goal voor Lorient. PSG zocht nadrukkelijk naar de 2-3, maar in de tegenstoot scoorde Lorient.

PSG verzuimt om de koppositie te grijpen in Frankrijk en blijft één punt achter Olympique Lyon en OSC Lille staan.

Club Brugge - Standard 3-1
Noa Lang en Bas Dost hebben zich opnieuw laten gelden bij Club Brugge, dat de Belgische topper tegen Standard Luik met 3-1 won. Merveille Bope Bokadi zorgde al snel voor 0-1, maar daarna maakte alleen Club Brugge aanspraak op de winst. Na negentien minuten spelen maakte Hans Vanaken op aangeven van LAng de gelijkmaker. Nog voor rust maakte Dost 2-1.

Na rust was het de beurt aan Lang zelf. Hij tikte na 49 minuten de 3-1 binnen, zijn negende treffer van het seizoen. Club Brugge gaat met een voorsprong van veertien punten (!) op nummer twee Royal Antwerp ruim aan kop in de Jupiler Pro League.