Atlético struikelt bijna over oudgediende Negredo (35), maar blijft op titelkoers

31-01-2021 18:12
9

Atlético Madrid is na zondag precies halverwege het Primera División-seizoen en ligt op koers voor zijn eerste landstitel sinds 2014. Makkelijk ging het echter niet tegen Cádiz: de promovendus scoorde twee keer tegen de normaal gesproken zo solide koploper, die daar echter vier treffers tegenover stelde.

Wie anders dan topschutter Luis Suárez brak na een klein half uur de ban in Estadio Ramón de Carranza. El Pistolero legde van grote afstand aan voor een vrije trap en schoot de bal schitterend achter doelman Jeremias Ledesma: 0-1. Zeven minuten later had Cádiz de stand echter weer gelijkgetrokken. Oudgediende Álvaro Negredo speelde zichzelf vrij na een duel met Thomas Lemar en krulde de bal voorbij Jan Oblak: 1-1.

Ook na die treffer liet het antwoord van de tegenstander niet lang op zich wachten. Saúl Ñíguez zette zijn voet tegen een voorzet van Lemar en liet – al dan niet onbewust – de bal subtiel in de verre hoek ploffen: 1-2. Nadat Suárez kort na rust ook een penalty benutte leek het pleit beslecht. Negredo kreeg twintig minuten voor tijd echter opnieuw in bevlieging. De 35-jarige spits had al voor Atlético's negende tegentreffer van het seizoen gezorgd en maakte ook nummer tien: 2-3.

Negredo leek zelfs nog zijn hattrick vol te kunnen maken, maar Oblak voorkwam de 3-3. Twee minuten voor tijd counterde Atlético naar 2-4 via Koke. Los Rojiblancos zijn met de schrik vrijgekomen en kunnen de balans opmaken na negentien van de 38 wedstrijden. De koploper staat tien punten voor op rivaal Real Madrid, heeft bovendien één wedstrijd te goed en zit dus in een zetel.