Advocaat lyrisch na topper: 'Dan zie je wat voor een kwaliteiten die jongen heeft'

31 januari om 19:23
Laatste update: 31 januari om 19:31

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was na afloop van de topper tegen PSV blij met Steven Berghuis. Buiten dat de 29-jarige buitenspeler met een schitterende goal de Rotterdammers aan de overwinning hielp, nam hij de ploeg ook op sleeptouw.

"Met wat voor een goal hij weer maakt vandaag, zie je wat voor een kwaliteiten die jongen heeft", looft Advocaat Berghuis op de persconferentie. "Hij was als aanvoerder echt het voorbeeld in de kleedkamer en op het veld. Hij krijgt nu een beetje alles over zich heen, maar hij laat wel zien wat voor kwaliteiten hij heeft."

In een interview direct na de wedstrijd botste Berghuis met ESPN-verslaggever Hans Kraay Junior. De Feyenoord-aanvoerder reageerde geïrriteerd op de suggestie dat hij hard moest werken tegen PSV. Advocaat was blij met de arbeid die Berghuis leverde. "Hij speelde tegen een uitstekende speler, die linksback (Philipp Max van PSV, red). We hebben tegen hem gezegd dat hij dat samen met onze rechtsback en rechtshalf op moest proberen te lossen", doelt Advocaat op de rushes van Max.

"Maar de momenten dat hij mee moest, ging hij mee", vervolgt De Kleine Generaal. "Iedereen die defensief vanuit zijn taak voetbalt en bij balbezit het lef heeft om te gaan en te voetballen, dat is de basis om resultaat te krijgen. Ik vind dat ze dat als team uitstekend gedaan hebben. Behalve de beginfase, toen waren ze een beetje zoekende."