Update: 'Akkoord Liverpool en Preston over dubbeldeal met Van den Berg'

Update: 'Akkoord Liverpool en Preston over dubbeldeal met Van den Berg'

31-01-2021 20:24 Laatste update: 20:24
35

Liverpool gaat vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een extra verdediger binnenhalen, meldt onder meer The Athletic. Ben Davies van Championship-club Preston North End – niet te verwarren met de Welshe linksback van Tottenham Hotspur – moet de defensieve zorgen op Anfield gaan verlichten.

Liverpool speelt al maandenlang zonder het vaste centrale duo van het kampioensseizoen: Virgil van Dijk en Joe Gomez liepen zware blessures op en zitten voorlopig in de lappenmand. Vervanger Joël Matip kampt ook met fysieke ongemakken, net als Fabinho, die bovendien van origine een middenvelder is. Zondag speelde Liverpool de uitwedstrijd tegen West Ham United, met middenvelder Jordan Henderson en de onervaren Nathaniel Phillips in het hart van de defensie.

Davies verloor één dag eerder met Preston North End van Sheffield Wednesday: het lijkt er echter op dat dit zijn laatste wedstrijd voor de nummer elf van het Championship is geweest. Volgens The Athletic is Liverpool inmiddels in gesprek met Preston North End, dat circa 2,8 miljoen euro zou vragen voor Davies. De 25-jarige verdediger loopt na dit seizoen uit zijn contract en kan dus alleen tijdens deze transferperiode nog een transfersom opleveren.

Ook The Daily Mail meldt dat Liverpool bezig is met Davies én heeft nieuws over Sepp van den Berg. De Nederlandse centrale verdediger gaat naar verluidt op huurbasis de omgekeerde weg bewandelen. De negentienjarige Van den Berg maakte in 2019 de verrassende overstap van PEC Zwolle naar Liverpool, maar speelt zijn wedstrijden hoofdzakelijk voor het tweede team.

Update: Van den Berg gaat op Deadline Day de overstap naar Deepdale maken. Volgens onder meer The Athletic hebben Liverpool en Preston North End inmiddels een akkoord bereikt. Davies vertrekt voor bijna drie miljoen euro naar de regerend Premier League-kampioen, Van den Berg wordt als huurling in de deal betrokken.