'Ajax neemt Promes betrokkenheid bij steekpartij kwalijk en wil daarom verkopen'

'Ajax neemt Promes betrokkenheid bij steekpartij kwalijk en wil daarom verkopen'

Gepubliceerd: zondag 31 januari 2021 om 23:11zo 31-01-2021 om 23:11

Erik ten Hag had Quincy Promes liever niet willen verkopen. De trainer van Ajax hoopte zijn selectie intact te kunnen houden, maar binnen de club bestaan er twijfels over de vleugelaanvaller.

Volgens De Telegraaf was er na afloop van de 3-0 zege bij AZ een 'spoedberaad' tussen Ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars. Onderwerp van gesprek was de toekomst van Promes, die naar Spartak Moskou kan vertrekken. Ten Hag wilde liever niet dat zijn aanvaller vertrok, maar stemde er uiteindelijk wel mee in.

Dat heeft volgens de ochtendkrant te maken met het feit dat mensen binnen Ajax hun twijfels hebben over Promes. De betrokkenheid bij een steekincident, waarvoor hij al eens in de cel zat, wordt hem kwalijk genomen en dus is een verkoop volgens die stroming binnen de club de enige juiste oplossing.

Ten Hag ging pas akkoord toen hem werd beloofd dat er een vervanger zou komen voor Promes en dat moet Oussama Idrissi gaan worden. Als de details op tijd rondkomen, wordt de Marokkaan voor een half jaar gehuurd van Sevilla en heeft Ajax een optie tot koop.

Daardoor hebben de Amsterdammers in het restant van het seizoen de beschikking over vier vleugelaanvallers: Dusan Tadic, Antony, David Neres en Idrissi. De Telegraaf schrijft dat het 'nog maar de vraag was geweest of Promes dat ook zou zijn, gezien de ernst van zijn zaak'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws