Afellay (34) hakt de knoop door en beëindigt zijn voetballoopbaan

Afellay (34) hakt de knoop door en beëindigt zijn voetballoopbaan

Gepubliceerd: zondag 31 januari 2021 om 23:20zo 31-01-2021 om 23:20

Ibrahim Afellay stopt met voetballen. De 53-voudig international hoopte nog op een buitenlands avontuur, maar nu dat er niet in zit heeft hij besloten om zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

Dat heeft de 34-jarige middenvelder bekend gemaakt tijdens Studio Voetbal. De Utrechter zat na zijn vertrek bij PSV van afgelopen zomer zonder club en is er niet in geslaagd om een nieuwe uitdaging te vinden. Hij hoopte op een buitenlands avontuur, maar dat is er niet van gekomen. Daarop heeft Afellay besloten om er definitief een punt achter te zetten.

De stilist debuteerde bij PSV en werkte zich op tot aanvoerder van de club. Als speler van de Eindhovenaren mocht Afellay zelfs mee naar het WK van 2010, waar Oranje tweede werd. Eind 2010 transfereerde hij met vier landstitels en een beker op zak naar FC Barcelona, waar hij geen basisspeler wist te worden. Toch was hij onderdeel van het team dat in 2011 de Champions League won. Later speelde Afellay nog voor Schalke 04, Olympiakos en Stoke City.

In 2019 keerde de 53-voudig international terug bij PSV. Hij tekende voor één jaar en werd tot aanvoerder benoemd, maar hij kwam maar tot één basisplaats in de Eredivisie. Op 26 januari 2020, ruim een jaar geleden, speelde Afellay zijn laatste wedstrijd: in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) kreeg hij een rode kaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws