IJzersterke Lang nadrukkelijk gelinkt aan Oranje-debuut: 'Hallo Frank De Boer?'

IJzersterke Lang nadrukkelijk gelinkt aan Oranje-debuut: 'Hallo Frank De Boer?'

01-02-2021 09:58 Laatste update: 09:58
45

Op Noa Lang staat geen maat: de 21-jarige aanvaller was zondag tegen Standard Luik wéér beslissend voor Club Brugge en staat nu op negen goals en zeven assists. Hij bonkt op de deur van Oranje, maar Lang houdt het hoofd koel.

'Wie of wat stopt Noa Lang?', vraagt Het Laatste Nieuws zich af. De oud-Ajacied was in de laatste zeven wedstrijden van koploper Club Brugge negen keer bepalend. 'Cjfers die doorgaans goed zijn voor een Gouden Schoen, en straks ook voor een selectie voor Oranje. Hallo Frank De Boer?'

"Zo ver is het nog niet", reageert Lang. "Ik doe mijn best - het is nog even vooraleer de volgende interlandbreak eraan komt (maart, red.). Het is wel mijn droom, dat klopt, maar het is nog lang niet zover. Ik werk gewoon verder." Lachend: "Het gaat goed, in België heb ik ook niet zoveel afleiding als in Nederland."

Het Nederlands elftal speelt in maart WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar, maar Jong Oranje speelt ook het eerste deel van het EK. "Dat is ook heel mooi", weet Lang. "Welke ik verkies? Het grote Oranje is een jongensdroom - ik zie wel welke van de twee het wordt. Blijven presteren is wat ik moet doen. Alles op het gevoel en niet teveel nadenken."