Tissoudali gaat miljoenen verdienen bij Gent: 'Ze lieten zien er vol voor te gaan'

Tissoudali gaat miljoenen verdienen bij Gent: 'Ze lieten zien er vol voor te gaan'

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2021 om 17:26ma 01-02-2021 om 17:26

Tarik Tissoudali besloot ondanks een ultieme poging van Beerschot de overstap te maken naar KAA Gent getekend. De Amsterdamse aanvaller verkoos de Buffalo's boven een Amerikaans avontuur bij DC United. Tegenover Het Nieuwsblad legt hij zijn keuze uit.

"Ik heb goede gesprekken gevoerd en kreeg veel vertrouwen van directie en trainer", zegt Tissoudali over Gent. "Ze hebben laten zien dat als een club een speler wil hebben, ze er ook vol voor gaan. Dat gevoel had ik het meest bij Gent. Dit is een topclub in België en ook de juiste keuze voor mij om me verder te ontwikkelen. Het is een droom die uitkomt voor mij: aan de top spelen in België. En Europees spelen!"

Tissoudali kon dus ook naar de Major League Soccer, waar ex-Beerschot-coach Losada nu aan het roer staat. "Ik had al eerder gesproken met Losada, nog voor Gent zich meldde. Maar DC United heeft pas gehandeld na de match in Leuven en ze wilden inderdaad ook nog ver gaan. Maar mijn hoofd was al in Gent. Beerschot wilde me plots ook nog overtuigen met een nieuw bod. Ze wilden me absoluut houden. De laatste dag was echt zo hectisch, man", stelt de dribbelaar.

Volgens de Gazet van Antwerpen houdt Beerschot 700.000 tot één miljoen euro over aan de transfer. Ook heeft de club een doorverkooppercentage bedongen. Tissoudali gaat zelf tot de zomer van 2023 zo'n twee tot drie miljoen euro verdienen bij Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws